• Menu
  • Menu

Botanická zahrada – Fata Morgana

Domů » Všechny destinace » Česká republika » Praha - hlavní město » Botanická zahrada – Fata Morgana

Orchideje do 25.3.2018

Udělat si příjemnou procházku na výstavu orchidejí do skleníku Fata Morgana v pražské botanické zahradě byl opravdu dobrý nápad. Společně se mnou šly ještě 2 studentky z ČZU. Výstava nás tentokrát zavede do lesů a hor jihovýchodní Asie.Výběr asijských orchidejí byl pro mne návrat na krásnou dovolenou s rodiči do Asie. V severním Thajsku v Chiang Mai, kde se konala světová výstava EXPO Royal Flora Ratchaphruek. Tady jsme mimo jiné navštívili obrovskou halu plnou orchidejí. Nemohu také nevzpomenout našeho přítele a průvodce po Národním parku Khao Sok, Karima, který se mnoho let zajímá o pěstování divokých orchidejí z thajské džungle.

Orchideje Fata Morgana – výstava

Překrásné orchideje, od drobných miniaturních až po velké květy. Výběr je vymyšlen tak, aby každý den mohl návštěvník objevit nějaký nový exemplář, který zrovna  vykvete. V podzemní části  je možné pozorovat  drobné orchideje, které vyžaduji menší přísun světla. Po prohlídce můžete zavítat do spodního skleníku, odkud si můžete i nějakou  tu orchidej zakoupit a odnést domů.

Příjemnou tečkou pak může být jarní návštěva Botanické zahrady  či posezení na vínku ve vinárně Svatá Klára, kam jsme se odebrali po prohlídce. Pokud nestihnete výstavu orchidejí, udělejte si čas na výstavu Motýli a rostliny, která se koná od 3.4.2018 – 20.5.2018.

Orchideje Fata Morgana – výstava

Výstava Orchideje, Fata Morgana

Fata Morgana
út–ne, 9.00–18.00 h
Výstavní sál
9.00–17.00 h

Trojská 800/196, 171 00 Praha-Troja

Orchideje Fata Morgana – výstava

 

Sára Schlitzová

Jsem studentkou Zahradní a krajinné architektury na ČZU v Praze. Za cestovatelku a dobrodruha se považuji již od chvíle, kdy mě starší sestra na půli cesty poslala samotnou do školky. Kromě cestování a fotografování (amatérské), ráda trávím čas s přáteli. Od malička se věnuji sportům a hře na housle. Taky ráda vyrazím za kulturou (divadlo, výstavy, kino).

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *