• Menu
  • Menu

Kee beach, Hawaii 38

Na začátek cestopisu

Cesta za civilizací přes  Kee beach, Hanalei až do Kapa´a. 

2.9.pátek: Vzbudily jsme se na pláži. Do očí nám pálilo ranní sluníčko. Po včerejším dni, kdy mi bylo neskutečně zle, se mi dnes udělalo poměrně dobře, a tak jsme se rozhodly neotálet a vyrazit hned z rána na cestu za civilizací. Kupodivu nám zbylo nějaké jídlo, které jsme se rozhodly předat Strýčkovi Tý, který už několik let kempoval na místě hned vedle našeho. Nechtělo se nám tahat s rýží a těstovinami 11 mílí ke Kee beach. Se všemi jsme se tedy rozloučily a zhruba okolo desáté ranní vyrazily na cestu. V našem průvodci byla tato cesta popsána jako velmi těžká, zato neskutečně krásná. První část tohoto tvrzení jsme příliš nesdílely. Byl slunečný den a jediné, co nasvědčovalo tomu, že je cesta složitá a náročná bylo vedro a sluneční paprsky, které nám nedaly pokoje celou první půlku cesty. Túra byla naprosto dokonalá.

Na Pali Coast

Kee beach

Procházely jsme se po skalnatém pobřeží. Za každou zátočinou se před námi rozevřel nový pohled na útesy a oceán, který nás obklopoval. Konečně jsme dorazily k pláži, na kterou ústila řeka Hanakapi´ai. Protože zde již delší dobu nepršelo (na rozdíl od předchozího výletu), byla hladina vody v řece výrazně nižší. Bez problémů jsme tak přešly přes řeku suchou nohou. Byly asi čtyři hodiny odpoledne a do cíle nám zbývaly dvě míle. Rozhodly jsme se proto, že cestu dokončíme ještě dnes. S odhodláním dorazit na farmu ještě před setměním jsme se vydaly zdolat poslední dvě míle naší túry.

brod který jsme posledně přecházeli po pás ve vodě

Zpět na farmu

Na Kee beach jsme se pak krásně vysprchovaly. Kvůli našemu zjevu a cizí řeči jsme zde zase byly za exoty, a tak se s námi místní turisté dali hned do řeči. Vypadaly jsme asi dost zoufale, protože jsme dostaly i šampón, kterým jsme si konečně umyly i vlasy. Pak jsme začaly stopovat. Zastavilo nám auto s turisty z Floridy, kteří bydleli jen kousek od naší farmy. Jaká náhodaJ. Tak jsme se dostaly s malou pauzou na večeři v Hanalei až do Kapa´a s jedním autem. Přijely jsme za tmy a hned u vchodu na farmu nás uvítalo světlo z loučí, které tu jsou obvykle rozsvíceny jen během pořádání nějaké párty v dómu. To nás zarazilo a skoro jsme se lekly, že plánovaná sobotní párty byla předsunuta na pátek. Pak nám ale místní vysvětlili, že to je jen jedna z mnoha párty, které se zde budou o víkendu konat. Byla jsem ráda, že jsme přijely tak brzy, protože jsem si tak stihla zařídit rozvrh na zimní semestr.

Cestopis následující den

Cestopis předcházející den

.

Andy

Ve 12. letech mě rodiče poslali samotnou do Kanady a USA. Poznamenalo mě to a tak jsem asi cestovatel. Hodně jsem od té doby viděla a poznala a hodně ještě poznat chci.Tak uvidíme !

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *