• Menu
  • Menu

Nový Zéland 10

Jezero Tekapo, Welington,jezero Taupo, Auckland a dbohem Zélande !

14. 3.Vyjíždíme zpět na sever, cestou nesmíme opomenout jezero Tekapo s kamenným kostelíkem na jeho břehu, který má místo oltáře velké okno s výhledem na jezero.

15. 3.Cestou na zpáteční trajekt z Pictonu pozorujeme největší kolonii lachtanů na NZ. Visí zde upozornění, že se člověk ani náhodou nemá přibližovat. Jsou totiž neuvěřitelně mrštní a rychlí a dokážou dost ošklivě pokousat.

Z Welingtonu pokračujeme dál na sever, za deště přejíždíme hřeben hor, nocujeme v přírodním kempu a koupeme se za deště v tůni. Máme poslední tři dny na Zélandu.

Sopka v Tongariro crossing

16. 3.

Putujeme v naší „Lucce“ (vypůjčené pro Zéland) pouštní cestou obklopenou vřesem a trsy trávy s výhledem na sopku Tongariro. Znovu zastávka u jezera Taupo, s přestávkou na oběd a velepříjemné koupání v jeho průzračných a teplých vodách.

17. 3.

Pak pokračujeme dál na sever do Aucklandu, středem ostrova, ale tady je země víc zalidněná a nezajímavá. Přejíždíme na pobřeží Pacifiku a dáváme poslední novozélandské koupání. Pak ještě opravdu poslední sklenka bílého vína s výhledem na oceán a zbývá jen balení v kempu v Aucklandu.

18. 3.

Vracíme Lucku, najeli jsme s ní  5 600 km, díky, žes to vydržela:)

Snad se ještě jednou vrátíme, letadlo se  v 10. 00 odlepí od země a my se pohledem z kulatých okýnek loučíme. Sbohem, Nový Zélande!

Pouštni cesta

 cestopis předcházející den

na začátek cestopisu

JANACO

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *