• Menu
  • Menu

Thajsko, Laos, Kambodža, Vietnam s detmi

Domů » Všechny destinace » Zahraničí » Asie » Laos » Thajsko, Laos, Kambodža, Vietnam s detmi

Začátek našeho cestování s dětmi po Asii se datuje rok po tsunami. V Asii jsme celkem strávili 5 měsíců. První cesta do Asie byla pro nás velká neznámá. Děti byly zvyklé s námi cestovat po Evropě od miminkovského věku. Jet do Thajska rok po tsunami bylo i s velkými obavami a celý půl rok před cestou jsme sháněli informace.

Hory, moře, džungle, na lodi i na stromě…

Spousty známých nám cestu rozmlouvalo, ale bylo i dost těch, kteří nás podporovali a fandili nám. Naše 3 dcery cestování milují. Do Asie jsme poprvé jeli, když mladším dcerám bylo 6 a 9 let. Projeli jsme celé Thajsko, navštívili Angkor v Kambodži, zažili vánoční adrenalinový pobyt v Laoské džungli, sjeli část Mekongu, navštívili Hanoj a Halong Bay ve Vietnamu.

cestování s dětmi Asie - Indočína
cestování s dětmi Asie – Indočína

Naše cesty

Nejvíce vzpomínáme na Gibbon Experience v Laosu, na nádherný čas na Khao Sok v Thajsku, na úžasnou atmosféru na ostrově Ko – Lipe, na ostrov Ko Surin. Okouzlily nás hory a příroda u Chiang Mai v Thajsku, překrásné moře a potápění. Zážitků bylo opravdu hodně! Jezdili jsme na slonech, motorkách, v autě, v letadle, na lodích, na voru…zažili spousty legrace a učili se spolu vycházet.

Potápěli jsme se, jezdili na kolech, koupali se ve vodopádech, potili se a i trochu báli v džungli. Potkali jsme spousty zajímavých lidí, fotili jsme mnichy, zažili dobrodružství s hady, dobrodružství na moři  i malé zemětřesení. V Asii jsme slavili Vánoce i Silvestra.

cestování s dětmi Asie - Thajsko
cestování s dětmi Asie – Thajsko

Spali jsme v hotelech, resortech, bungalovech, chatrčích, v letadle, v autobuse, ve vlaku, ve stanu i na stromě. Milujeme moře, poznávání a cestování, jiné lidi a kulturu, přírodu, architekturu, fotografování, milujeme i exotické jídlo a vše co k cestování patří.

cestování s dětmi Asie - Thajsko Kaho Sok
cestování s dětmi Asie – Thajsko Kaho Sok

pozn: příběhy a fotografie z naší cesty najdete na www.kamsevydat.cz

 

Jana Schlitzová

Má první cesta za hranice byla do NDR, tady jsem poprvé spatřila moře. Následovaly Maďarsko, Jugoslávie, Bulharsko. Když se otevřely hranice, stačila na několik let Evropa, to už byly cesty s dětmi. Od chvíle, kdy jsme poprvé s dětmi navštívili Asii, je poznávání, psaní a fotografování mým druhým zaměstnáním a stále mě to baví. Nádherná místa a zákoutí naší země, krásné České republiky, teprve objevuji a mám co dohánět.

Zobrazit články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

komentářů